2012-03-11

ett mästerverk...

vid namn Ingrid har äntligen behagat sig att komma ut till mamma och pappa som just nu är världens lyckligaste föräldrar till världens vackraste barn. Hur förlossningen gick till kommer i ett eget inlägg.

Allt har än så länge gått rätt bra. De första två dygnen har varit lite jobbiga. Det första vart hon inskriven på neonatalen efter dubbelslagen var kvar fortfarande så de ville ha henne uppkopplad för att se hur hon syresätte sig och pulsen. Och först hade vi inget rum på bb så Elias var med henne medan jag låg kvar på förlossningen och väntade på ett rum. Orkade inte riktigt följa med och trodde ju då att de skulle komma tillbaka efter undersökningen. Så första dygnet var vi ofta inne på neontal men vi själva bodde ju på bb så vi hade inte henne hos oss hela tiden. När hon väl blev överskriven så började det med att hon bara ville amma hela tiden. Och framåt kvällen skrek hon en massa och hade svårt att ta bröstet. Hon hade ju blivit bortskämd på neonatal med att få extra mat i en kopp så då behövde man ju inte anstränga sig utan bara tacka och ta emot. Så hela natten låg hon och ammade men de sa att det är vanligt andra natten att de vill snutta mycket för att få igång produktionen. Dagen efter var det ungefär samma sak. Istället för att typ nästan inte vara på rummet först blev jag kvar där typ hela tiden och ammade. Efter ett tag gjorde det ju ont i brösten av allt ammande så när man trodde hon var klar och skulle sova en stund så vart man ju bedrövad när det visade sig att så inte vara fallet.

Men vi åkte hem igår iaf och på kvällen var hon lite otröstlig igen och då längtade man tillbaka till rummet och bara kunna trycka på en knapp så man fick hjälp att få henne ta bröstet. Men efter ett tag vart hon så kugn så hon tog bröstet och ammade en bra stund. Sen har hon sovit gott under natten och vaknade vid halv sex och ville amma igen. Då kan jag säga att det produktionen var igång. Läckte rätt bra vid den tiden och hon var väldigt nöjd och amma en lång stund innan hon somnade igen. Vi har väll inte helt blivit bra på ammningen men vi är på god väg.

Hon är en väldigt mysig tjej och vill gärna ligga nära när hon somnat så försöker man flytta över henne till sing säng vaknar hon och vill snutta. Så under tiden jag skrivit detta inlägg har hon suttit hos mig i bärselen och sovit. Men nu börjar vi vakna igen så nu är det snart dags för mat. Sen ska vi försöka ta oss en promenad till affären och handla sen senare blir det nog mat hos farmor och farfar som vill träffa henne. Det blev en kort titt igår innan hon blev överhungrig och bara skrek.


1 kommentar: